Versinox. De norm in RVS buizen

Koeltechniek

luchtkoeler voedingsmiddelenindustrie

Groente, fruit en andere vers geoogste producten, gedurende het gehele jaar door, is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Hiervoor is koeling, tijdens het transport en gedurende de opslag, een essentieel onderdeel. Het gebruik van RVS-buizen is sinds de jaren 90 meer en meer een voorschrift geworden. Versinox heeft samen met een Kelvion partner, wereldwijd expert op het gebied van warmtewisselaars, aan de basis gestaan van de ontwikkeling van een RVS buis voor de industriële luchtkoelers.

Kwaliteit

In de voedingsmiddelenindustrie wordt RVS voorgeschreven in verband met de hoge eisen aan hygiëne. Ook in een corrosiegevoelige omgeving geniet RVS de voorkeur ten opzichte van andere koelmaterialen zoals staal, koper of aluminium. De keuze van het materiaal hangt voornamelijk af van het gebruikte koelmiddel: CO2, ammoniak, stikstof of waterstof. Versinox werkt volgens Europese kwaliteitsmaatstaven. Zo bent u altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit voor uw buis.

Lekdichtheid, buigzaamheid en geschiktheid voor hydraulisch expanderen zijn kritische kenmerken voor deze buis. De norm vereist zeer nauwkeurige toleranties op zowel de uitwendige diameter als de inwendige diameter, ten behoeve van doorbuigen en de lamel. Om de expansie met kogel, water of lucht mogelijk te maken, wordt de buis zacht gegloeid.

Toepassingen

In de Koeltechniek worden onze buizen ingezet als:

  • Luchtkoeler
  • Rookgaskoeler
  • Condensorbuis

Versinox levert aan alle prominente spelers binnen deze markt.
Informeer bij ons naar referenties.

 

Contactgegevens:

  • Slibbroek 46a
  • 5081 NS  Hilvarenbeek
  • T: +31(0)13 5308410
  • E: info@versinox.nl

Volg ons op: