Versinox. De norm in RVS buizen

Melkindamper Oost-Europa

Melkindamper

Vraag van de klant

“Ik moet een melkindamper in Oost-Europa just-in-time aanleveren bij een melkfabriek in verband met kraanhuur. Elke dag dat deze hijskraan onnodig on site staat, kost geld!”

Aanvullende buisspecificaties

 • De productietijd van de buizen voor het apparaat is een kritisch onderdeel van het proces. De buizen moeten daarom op tijd bij de apparatenbouwer zijn. De standaardlevertijd van dit soort buizen ligt normaal gezien tussen 14-16 weken. Tijd die de klant vaak niet heeft of krijgt vanwege vergunningen, wijzigingen in tekeningen, etc.
 • De buis moet inwendig voldoen aan de hoogste hygiëne eisen die mogelijk zijn in verband met de voorkoming van bacteriën-aangroei.
 • De buis moet probleemloos te verwerken zijn.

Oplossing Versinox

Eigen productspecificatie

Samen met de klant hebben wij een eigen productspecificatie geschreven die ervoor zorgdraagt dat aan deze strenge hygiëne eisen wordt voldaan. (ruwheid inwendig max. 0.80µm). Hierdoor wordt tevens de levensduur van het apparaat verlengd, omdat door de inwendige gladde buis, deze minder wordt aangetast door het reinigingsproces bij de melkfabriek.

Geen krasjes en putjes

Dankzij ons zeer moderne machinepark kunnen wij krasjes en putjes, die kunnen ontstaan in de buis tijdens het lasproces, vrijwel geheel uitsluiten. De buizen worden na productie door Versinox en/of de klant geïnspecteerd bij de fabriek.

Kortere levertijden dan andere buisproducenten

Versinox heeft stripmateriaal (uit Europa) en lascapaciteit gedurende het jaar op de hiervoor geprepareerde buismachine gereserveerd voor dit soort indamperbuizen, waardoor wij altijd verzekerd zijn van kortere levertijden ten opzichte van andere buisproducenten.

Just-in-time levering

Door de just-in-time levering hoeven de buizen niet lang buiten te liggen bij de apparatenbouwer. Dit zou teveel kans geven op beschadigingen en daarna afkeur. De klant hoeft hierdoor ook niet lang voor te financieren.

Buis behoeft geen nabewerking

Samen met de apparatenbouwer hebben wij de buisspecificatie geoptimaliseerd, zodat de buizen sneller en gemakkelijker te verwerken zijn. Vooral met betrekking tot nauwkeurige toleranties op de uitwendige diameter, ovaliteit en toleranties op de buislengte. De buis past altijd en hoeft niet of nauwelijks te worden nabewerkt of nageslepen na het inschuiven. Dit bespaart zeer veel tijd en geld tijdens het inschuiven van de buis.

Winst voor de klant

 • Just-in-time levering – maar vooral altijd op Tijd!
 • Nauwelijks voorfinanciering
 • Kwalitatief perfecte buis – langere levensduur indamper
 • Tijd en geld besparing bij de bouw van de indamper

Deel dit artikel op:

Contactgegevens:

 • Slibbroek 46a
 • 5081 NS  Hilvarenbeek
 • T: +31(0)13 5308410
 • E: info@versinox.nl

Volg ons op: