Versinox. De norm in RVS buizen

Warmtewisselaar bakdampen patatfabriek

Warmtewisselaar bakdampen patatfabriek

Case Warmtewisselaar t.b.v. bakdampen
(patatfabriek Mc Cain)
Gebouwd door Apparatenfabriek Aalsmeer BV

De warmtewisselaar condenseert de hete dampen uit de bakoven en warmt daarmee verwarmingswater op. De bakdampen gaan door de buizenbundel en het water door de romp, hiermee wordt bijkomend de stank gereduceerd.

Vraag van de klant
“Ik moet een bakdampen warmtewisselaar just-in-time aanleveren bij een patatfabriek”.

Aanvullende specificaties

  • De buizen voor het apparaat vormen een kritisch onderdeel qua productietijd en moeten derhalve op tijd bij de apparatenbouwer zijn. De standaard levertijd van dit soort buizen ligt normaal gezien bij 10-12 weken.
  • De buis moet probleemloos te verwerken zijn.

Oplossing Versinox

Extreem korte levertijd
Doordat de buisfabriek zelf het stripmateriaal kan slitten, kan zij snel reageren op dringende behoeftes uit de markt. De levertijd voor de productie van de buizen werd daardoor gereduceerd tot 4 weken! De apparatenbouwer kon daardoor perfect op tijd beginnen met het inschuiven van de buizen.

Aanpassing op toleranties
Samen met de apparatenbouwer hebben wij de buisspecificatie geoptimaliseerd, zodat deze sneller en gemakkelijker te verwerken waren. Dit is vooral gebeurd met betrekking tot de toleranties op uitwendige diameter, ovaliteit en toleranties op de buislengte. Dit heeft geresulteerd in een grote tijdsbesparing (en daarmee geld) bij het inschuiven van de buizen.

Winst voor de klant

  • Just-In-Time levering – maar vooral altijd op tijd!
  • Nauwelijks voorfinanciering
  • Kwalitatief perfecte buis – langere levensduur condensor

Deel dit artikel op:

Contactgegevens:

  • Slibbroek 46a
  • 5081 NS  Hilvarenbeek
  • T: +31(0)13 5308410
  • E: info@versinox.nl

Volg ons op: